Voetbalvereniging Teisterbanders

Teisterbanders is opgericht op 3 augustus 1949 door een aantal enthousiaste inwoners van Kerk -en Kapel-Avezaath. In aangrenzende dorpen waren al clubs opgericht en enkele inwoners van beide dorpen speelden al bij die clubs. Onder het motto “Wat een ander kan, kunnen wij ook”, is toen Teisterbanders opgericht. De naam Teisterbant komt vermoedelijk uit het Keltisch, en betekent ongeveer ‘rechts gelegen’.
In het seizoen 1949 – 1950 werd gestart met twee elftallen en in de loop der jaren nam het aantal leden toe. In het seizoen 1990 – 1991 kon er zelfs een vijfde elftal op de been worden gebracht. Ook in het seizoen 2020 – 2021 zullen vijf senioren elftallen in de competitie uit gaan komen. Het eerste mannen elftal komt uit in de vierde klasse zondag van de KNVB district Zuid I. Het eerste vrouwen eltal komt uit in de derde klasse zondag van de landelijke competitie. Met ingang van het seizoen 2009 – 2010 beschikte Teisterbanders over dit vrouwenelftal. De vereniging heeft ongeveer 300 leden.

Naast de seniorenafdeling, kent Teisterbanders ook een zeer levendige jeugdafdeling. Door de jaren heen kon de vereniging een zeer aanvaardbaar aantal teams op de been brengen.In het seizoen 2018 – 2019 was JO13-1 het eerste jeugdelftal dat eerste klas ging spelen. Gelukkig zijn er ieder jaar weer voldoende vrijwilligers die de training en begeleiding op zich willen nemen en steken ook daar waar nodig ouders af en toe een helpende hand toe. De vereniging beschikt over twee velden, waarvan er één tevens trainingsveld is, die voorzien zijn van verlichting. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een extra trainingsveld dat ook voorzien is van verlichting. Tevens zijn er vier kleedkamers, een EHBO kamer, een bestuurskamer en een zeer mooie kantine. Waar in de kantine de gezelligheid en de samenhorigheid van de club wordt gecreëerd.

cropped-logotb512

Opgericht:
3 augustus 1949

Clubkleuren:
Shirt: blauw of blauw-wit gestreept
Broek: wit
Kousen: blauw met witte strepen aan het boord

Accommodatie:
Sportcomplex De Woerd
Dorpsstraat 35
4012 BE Kerk-Avezaath
Tel. 0344-681523