v.v. S.C.R.

Voetbalvereniging SCR is de trots van het kleine Gelderse plaatsje Rijswijk. De voetbalvereniging bestaat al weer bijna 60 jaar. Op 25 juli 1963 werd de club opgericht door Ruth Laponder, Jan van Mourik en Dick de Goei. Deze heren hebben de basis gelegd voor een club die niet meer uit het dorp Rijswijk is weg te denken. Er werd een aantal jaren op een weiland aan de Rijnbandijk gevoetbald, alvorens het in de begin jaren '70 het complex aan de Langsstraat kreeg en de vereniging hierdoor een enorme groei maakte.

Ondanks dat het dorpje Rijswijk nog geen 1.000 inwoners heeft, heeft SCR toch een mooie voetbalvereniging op weten te bouwen. De vereniging draait bijna helemaal op vrijwilligers. Een groot deel van het onderhoud aan de accommodatie wordt door de leden zelf gedaan en draagt ook ieder lid zijn steentje bij achter de bar.

Naast de sportieve kant, is ook de sociale kant van SCR een belangrijk punt. Zo is er elke laatste vrijdag van de maand een kaartavond en worden er diverse projecten en evenementen georganiseerd om de kinderen uit de omgeving te laten sporten en met in elkaar contact te komen.

scr-logo-90

SCR:
Sport Club Rijswijk 

Opgericht:
25 juli 1963 

Clubkleuren:
Shirt: blauw
Broek: wit
Kousen: blauw

Accommodatie:
Langsstraat 5
4023 AV Rijswijk GLD
tel. 0345-558485 

vvscr@kpnmail.nl
www.vvscr.nl