v.v. B.Z.S.

B.Z.S. is een florerende, financieel gezonde voetbalvereniging die is opgericht in 1944. B.Z.S. heeft momenteel ca 465 leden en staat voor een leven lang voetbal. Het biedt verschillende vormen van voetbal aan voor jong en oud en kijkt altijd naar kansen om het aanbod uit te breiden.

B.Z.S.  hecht er grote waarde aan om goede faciliteiten te bieden zodat er door iedereen onder (bijna) alle weersomstandigheden gevoetbald kan worden. Momenteel heeft het de beschikking over twee kunstgrasvelden, waarvan het hoofdveld met eigen middelen is gefinancierd, en een driekwart natuurgrasveld. Daarnaast beschikt de vereniging over een prachtig clubgebouw en een zestal, in de afgelopen jaren volledig  gerenoveerde, kleedkamers.

Met deze faciliteiten als basis is een technisch coördinator aangetrokken die het voetbaltechnische gedeelte van extra impulsen gaat voorzien. Met deze technische coördinator wordt ingezet op begeleiding, coaching en opleiden van trainers hetgeen de ontwikkeling van de spelers weer ten goede zal komen waardoor de teams structureel op een hoger niveau komen te spelen. Uitgangspunt daarbij is dat iedereen zich met plezier op zijn/haar eigen niveau kan ontwikkelen.

Een mooie stip op de horizon is het mogen deelnemen aan de internationale B.Z.S. Trophy U16 waarbij B.Z.S. het op eigen terrein opneemt tegen de nationale en internationale U16 topteams. Een unieke belevenis en tevens een mooie kans om je aan de aanwezige scouts te tonen.

Zoals vele verenigingen draait ook B.Z.S. grotendeels op de inzet van vrijwilligers, zowel niet-leden als leden. Deze vrijwilligers participatie kan bestaan uit het draaien van bardiensten,  onderdeel zijn van één van de commissies, wedstrijden fluiten etcetera. De leden dragen de vereniging en hun inbreng en ideeën worden dan ook zeer op prijs gesteld.

De inzet van de vele vrijwilligers met en voor elkaar draagt er ook aan bij dat iedereen elkaar beter leert kennen en zich thuis voelt bij B.Z.S., zowel op als buiten het veld. De gezellig ingerichte kantine, mede gebaseerd op de ideeën van de leden, draagt eveneens bij aan het gevoel van thuis zijn en saamhorigheid.

Naast het voetbal zoekt B.Z.S. ook de verbinding met de regio en heeft oog voor maatschappelijke ontwikkelingen.

In het kader van de verduurzaming zijn er zonnepanelen aangebracht op het dak van de kantine en infrarood panelen tegen het plafond van de kantine waarmee het gasgebruik tot een minimum wordt terug gedrongen.

Een ander item is de brede motorische ontwikkeling bij kinderen tot 12 jaar die helaas achter blijft. Ook daarin probeert B.Z.S. een rol te spelen om dit te verbeteren. Zo heeft B.Z.S. de nijntje beweeglessen omarmd. Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert.

Verder heeft B.Z.S. een pilot gedraaid met specifiek breed motorisch onderwijs, gegeven door studenten van de H.A.N., voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De resultaten waren spectaculair en de oefeningen moeten nu in de trainingen ingebouwd worden om de continuïteit te waarborgen. Evenzo werkt B.Z.S. samen met de H.A.N. (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en de Prins Willem Alexanderschool om een programma aan te bieden dat de motorische ontwikkeling van de basisschool jeugd verbetert en de jeugd er toe aanzet om meer te gaan bewegen en sporten.

Uiteindelijk is alles terug te voeren tot de vier kernwaarden die de basis vormen van B.Z.S.

Kernwaarden van B.Z.S.

  1. Saamhorigheid: Er heerst een familiaire, warme sfeer waarbij onderlinge verbondenheid voorop staat.
  2. Betrokkenheid: Iedereen draagt een steentje bij aan het functioneren van de vereniging. Ideeën worden gehoord en er wordt gedacht in oplossingen. De leden dragen de vereniging.
  3. Ontwikkeling: Persoonlijke ontwikkeling op je eigen niveau met plezier, sportiviteit en respect hoog in het vaandel.
  4. Binding: B.Z.S. draagt actief bij aan de samenleving en levert een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

 

Zin om te gaan voetballen? Kom gerust eens een kijkje nemen, je bent van harte welkom.

default4_logo

BZS:
Beusichemse en Zoelmondse Sportvereniging

Opgericht:
18 februari 1944

Clubkleuren:
Shirt: geel met blauwe streep
Broek: blauw
Kousen: blauw

Accommodatie:
Wielstraat 8
4112 JT Beusichem
Tel. 0345-501631

secretaris@vv-bzs.nl
www.vv-bzs.nl